SPRAYISOLERING MED ÖPPEN CELL, 
SEALECTION® 500

EN SUCCÉPRODUKT SOM ANVÄNDS I HELA VÄRLDEN

Sealection® 500 är en stor succé när det gäller sprayisolering. Materialet är utvecklat av kanadensiska Demilec och har blivit en av deras flaggskeppsprodukter.

UTMÄRKT PRESTANDA

Sealection® 500 är världsledande sprayisolering med öppen cell. Skumisoleringen fyller effektivt alla sprickor och andra håligheter.

SNABB INSTALLATION = KOSTNADSBESPARING

Installationen är smidig och går snabbt, vilket gör att arbetskostnaderna hålls nere. Vi på Effektiv Isolering är certifierade att installera Sealection® 500. Du får en dokumenterat bra produkt applicerad av en skicklig och erfaren installatör.

ÖPPEN CELL, VAD INNEBÄR DET?

Sealection® 500 är sprayisolering med öppen cell. Isoleringen har inte lika hög densitet som sprayisolering med sluten cell, vilket ger en ännu mer kostnadseffektiv utfyllnad. Isolering med öppen cell är lufttät och har mycket goda isoleringsegenskaper. Sealection® 500 passar utmärkt som ljudisolering och till mellanväggar och mellanbjälklag. Däremot bör sprayisolering med öppen cell inte användas till fasadisolering eller på andra platser där det kan finnas direktkontakt med vatten eller fukt. Istället används sprayisolering med stängd cell, Heatlok Soy®.

Fakta

Densitet:    8 kg / m3
Brandklass: E
Värmeledningsförmåga (A):  0,037 W / (mK)
Kompressionsstyrka:  7,6 kPa
Draghållfasthet:    25 kPa

MILJÖ OCH HÅLLBARHET

Sealection® 500 är inte bara utmärkt när det gäller prestanda. Materialet är utvecklat för att vara maximalt skonsamt både för boendemiljön och miljön sedd i ett större perspektiv. Med Sealection® 500 har miljontals fastigheter fått förbättrad energieffektivisering. Produkten är lika uppskattad av fastighetsägare som byggföretag, arkitekter och installatörer.

FÖRDELAR MED SEALECTION® 500:

 • Noggrant testad och mycket god sammansättning av ämnen. Inga ozonnedbrytande kemikalier eller liknande.
 • Minskar uppvärmnings- och kylkostnader med så mycket som 50 %*
 • Minskat oväsen och buller, eftersom luftburet buller inte lika enkelt kan passera genom väggar
 • Håller prestandan över tid

*Källa: En jämförelse utförd av Demilec av två identiska hem byggda av Habitat for Humanity. Ett hem med traditionell glasfiberisolering av en anonym givare, och ett hem med Sealection® 500 sprutskumisolering donerad till Habitat for Humanity.

  APPLIKATIONSOMRÅDEN

  KRYPGRUND & KÄLLARE

  Isolering och radonspärr i din krypgrund och källare. Med sprayisolering får du ett säkert stopp för lukt, fukt och radon samtidigt som du uppnår stor energibesparing.

  VIND & TAK

  Med sprayisolering omvandlas vinden snabbt och enkelt till varmvind och boyta. Yttertaket kan isoleras för att förbättra energiprestandan och inomhusklimatet i hela fastigheten.

  NYPRODUKTION

  Vi anlitas av stora och små byggherrar som efterfrågar bästa möjliga isolering. Sprayisolering ger dem flera stora fördelar jämfört med om de valt traditionell isolering.  

  INDUSTRI & LANTBRUK

  Fabriker, industrilokaler och lantbruksanläggningar har stora behov av effektiv isolering. Vi har de ledande produkterna och det rätta handlaget som ger ett optimalt resultat.

  VI utför uppdrag över HELA SVERIGE

  Effektiv Isolering har sitt huvudkontor i Stockholm. Vi har expanderat sedan starten 2011 och har idag återförsäljare på flera orter: Malmö, Norrköping, Västerås, Hudiksvall, Örnsköldsvik och Umeå. Samtliga installatörer har gedigen utbildning och är certifierade att installera produkterna vi erbjuder.

  VILL DU BLI ÅTERFÖRSÄLJARE?

  Vi ser ett stort intresse för sprayisolering bland byggföretag och fastighetsägare. Vill du bli återförsäljare och erbjuda en efterfrågad och kvalitetssäkrad produkt? Välkommen att göra en intresseanmälan. För rätt samarbetspartner tillhandahåller vi fullständig utbildning i våra produkter så att ni blir ett certifierat installationsföretag.

  KONTAKTA OSS

  Effektiv Isolering i Sverige AB

  Lyftkransvägen 13b
  142 50 SKOGÅS
  (visa karta)

  Vad kostar det?