HEATLOK® HFO PRO SPRAYISOLERING

EFFEKTIV SPRAYISOLERING MED STÄNGD CELL

Heatlok® HFO Pro från Huntsman Building Solutions är det senaste inom sprayisolering och lösningen på de växande behoven av effektiv isolering. Med miljövänliga råvaror och modern teknologi är Heatlok® HFO Pro den mest effektiva och avancerade typen av isolering som finns på marknaden idag.

ETT SJÄLVKLART VAL FÖR OSS PÅ EFFEKTIV ISOLERING

Heatlok® HFO Pro skapar en luft-, fukt- och ångspärr som även bidrar till konstruktionens stabilitet. Med mycket hög långsiktig termisk resistans, tätslutande luftbarriär och fullständig ångspärr är det den ultimata produkten för alla typer av byggnader.

Vi på Effektiv Isolering är utbildade och auktoriserade av Huntsman Building Solutions att installera Heatlok® HFO Pro i svenska byggnader. Välkommen att kontakta oss!

STÄNGD CELL, VAD INNEBÄR DET?

Heatlok® HFO Pro är sprutskumisolering med stängd cell. Den består av celler som är fullständigt stängda. Cellerna pressas samman, så att luft och fukt inte kan tränga sig in i skummet. Som en följd av detta är sprayskum med stängda celler mycket mer styvt och stabilt än sprayskum med öppna celler. Sprayskum med stängd cell har mer kompakt struktur och högre densitet än sprutskumisolering med öppen cell. Isolering med stängd cell är vattentålig och fungerar även som ångbarriär och högpresterande luftbarriär. Den kan installeras i själva fastigheten men också användas utanför byggnaden och till husgrunden.

Fakta

Densitet:    34 kg / m3
Stängdcell innehåll:  99%
Brandklass: E
Värmeledningsförmåga (A):  0,022 W / (mK)
Kompressionsstyrka:  191 kPa
Draghållfasthet:    313 kPa

Vi på Effektiv Isolering tillhandahåller också en produkt med öppen cell, nämligen H2Foam Lite. Med vår långa erfarenhet vägleder vi till rätt produkt i varje unikt projekt.

STÄNGD CELL OCH ÖPPEN CELL – EN JÄMFÖRELSE

FÖRDELAR MED STÄNGD CELL:

 • Mer styvt och stabilt, bättre styrka
 • Högre isolervärde / lambdavärde
 • Effektivare motstånd mot läckage av luft och vattenånga

NACKDELAR MED STÄNGD CELL:

 • Sprutskumisolering med stängd cell kräver mer material eftersom isoleringen är tätare. Därför blir materialkostnaden högre än sprutskumisolering med öppen cell.
 • Kostnaden per R (isolervärde / lamdavärde) är högre än isolering med öppen cell.

APPLIKATIONSOMRÅDET AVGÖR!

I slutändan är det applikationsområdet som avgör vilken typ av isolering som ska användas. Vi på Effektiv Isolering vägleder dig till rätt isolering som håller i längden med bibehållen prestanda.

EN HÅLLBAR OCH MILJÖSMART PRODUKT

Med hjälp av återvunnen plast skapas denna stabila polyuretanisolering i en unik process. Heatlok® HFO Pro bidrar till ett minskat användande av naturtillgångar och är därför ur miljösynpunkt en hållbar produkt.

Heatlok® HFO Pro är en lösning på energibesparingsbehov över hela världen tack vare återvinning av råvaror och minskad energiförbrukning i byggnader med upp till 50 procent.

ENERGIEFFEKTIV:

 • Exceptionell lufttätning
 • Minskar energikostnaderna

HÄLSOSAM:

 • Frigör inga gifter i byggnaden
 • Förhindrar pollen, damm och luftburna allergener från att komma in
 • Minimerar risken för fukt och mögel

MILJÖVÄNLIG:

 • Återvunna och förnyelsebara råvaror
 • Baserad på soja och vegetabiliska oljor
 • Ingen påverkan på ozonlagret
 • Minimal påverkan på miljön

APPLIKATIONSOMRÅDEN

KRYPGRUND & KÄLLARE

Isolering och radonspärr i din krypgrund och källare. Med sprayisolering får du ett säkert stopp för lukt, fukt och radon samtidigt som du uppnår stor energibesparing.

VIND & TAK

Med sprayisolering omvandlas vinden snabbt och enkelt till varmvind och boyta. Yttertaket kan isoleras för att förbättra energiprestandan och inomhusklimatet i hela fastigheten.

NYPRODUKTION

Vi anlitas av stora och små byggherrar som efterfrågar bästa möjliga isolering. Sprayisolering ger dem flera stora fördelar jämfört med om de valt traditionell isolering.  

INDUSTRI & LANTBRUK

Fabriker, industrilokaler och lantbruksanläggningar har stora behov av effektiv isolering. Vi har de ledande produkterna och det rätta handlaget som ger ett optimalt resultat.

I Stockholm utför vi flest uppdrag

Effektiv Isolering har sitt kontor i Skogås i södra Stockholm. I Stockholmsområdet och Mälardalen finns våra flesta kunder och uppdrag, men vi utför också isoleringsuppdrag på många fler orter i Sverige. Samtliga medarbetare har gedigen utbildning och är certifierade att installera de produkter vi erbjuder.

Välkommen att be om en kostnadsfri offert. Vi ger vårt förslag på åtgärder med en beräkning av vad det kostar.

KONTAKTA OSS

Effektiv Isolering i Sverige AB

Lyftkransvägen 13b
142 50 SKOGÅS
(visa karta)

Vad kostar det?