SPRAYISOLERING MED PERFEKTION

HUR GÅR SPRAYISOLERING TILL?

Sprayisolering tillverkas på byggarbetsplatsen med hjälp av särskild utrustning som värmer upp och trycksätter materialet innan det sprayas på plats. Materialet expanderar på enbart några sekunder upp till över trettio gånger sin ursprungliga form och fyller därmed alla håligheter, sprickor och skarvar i konstruktionen. När man använder sig av sprayisolering får isoleringen mycket lång livslängd och utomordentlig prestanda. Arbete med sprayisolering går även snabbt vilket ger lägre arbetskostnad jämfört med andra metoder.

ENORMT POPULÄRT I USA OCH KANADA MED SPRAYISOLERING

I USA och Kanada står sprayisolering för en stor del av den totala isoleringsmarknaden. I Sverige är sprayisolering inte lika känt och etablerat, men efterfrågan ökar snabbt. Vi på Effektiv Isolering tror på en liknande utveckling som i USA och Kanada, att marknaden för denna form av isolering kommer att fortsätta växa rejält.

Vill du veta mer om sprayisolering? Tveka inte att kontakta oss.

APPLIKATIONSOMRÅDEN för sprayisolering

KRYPGRUND & KÄLLARE

Isolering och radonspärr i din krypgrund och källare. Med sprayisolering får du ett säkert stopp för lukt, fukt och radon samtidigt som du uppnår stor energibesparing.

VIND & TAK

Med sprayisolering omvandlas vinden snabbt och enkelt till varmvind och boyta. Yttertaket kan isoleras för att förbättra energiprestandan och inomhusklimatet i hela fastigheten.

NYPRODUKTION

Vi anlitas av stora och små byggherrar som efterfrågar bästa möjliga isolering. Sprayisolering ger dem flera stora fördelar jämfört med om de valt traditionell isolering.  

INDUSTRI & LANTBRUK

Fabriker, industrilokaler och lantbruksanläggningar har stora behov av effektiv isolering. Vi har de ledande produkterna och det rätta handlaget som ger ett optimalt resultat.

fördelarna att isolera med POLYURETAN

MÅNGA FÖRDELAR MED
POLYURETANER I BYGGNADER

  • Polyuretanisolering är lätt men stark, fuktbeständig och enkel att montera.
  • Jämfört med andra former av isolering är sprayisolering med polyuretan mycket mer utrymmessnål, vilket gör att arkitekter och designers kan maximera användningen av innerutrymmen.
  • Polyuretan i sprejform är särskilt mångsidig och effektiv för att uppgradera äldre byggnader.
  • Polyuretaner är inte bara intressanta när det gäller effektiv energibesparing. De lämnar också ett litet koldioxidavtryck.

Sprayisolermaterialet ingår i produktfamiljen polyuretaner, precis som många andra material runtomkring dig. Stolen du sitter på, bilen du kör och huset du bor i innehåller alla polyuretaner i olika former. Polyuretaner är en familj plastmaterial, som är mycket mångsidiga. De isolerande egenskaperna är ideala, vilket gör att sprayisolering allt oftare väljs istället för mineralull och andra alternativ.

VI INSTALLERAR DET BÄSTA

Det finns många polyuretaner och flera slags sprayisolering. Vi på Effektiv Isolering erbjuder vad vi ser som den bästa lösningen på marknaden, sprayisolering med kanadensiska Demilecs kvalitetsprodukter. Demilec har varit drivande i utvecklingen under decennier och har nått stora framgångar i Kanada och USA. För oss och våra kunder är valet enkelt – kvalitet lönar sig alltid i längden.

SPRAYISOLERING MED ÖPPEN ELLER STÄNGD CELL?

Varje projekt är unikt och vi väljer alltid en produkt som är maximalt säker och effektiv.

Heatlok Soy® är sprayisolering med stängd som har mer kompakt struktur och högre densitet än sprayisolering med öppen cell. Isolering med stängd cell karaktäriseras av sin mycket goda lufttäthet och utmärkta motståndskraft mot vatten.

Sealection® 500 är sprayisolering med öppen cell, som inte har lika hög densitet som sprayisolering med stängd cell. Isoleringen passar utmärkt som kostnadseffektiv ljudisolering och till mellanväggar och mellanbjälklag. Däremot bör sprayisolering med öppen cell inte användas till fasadisolering eller på andra platser där det kan finnas direktkontakt med vatten eller fukt. Istället används sprayisolering med stängd cell, Heatlok Soy®.

VI utför uppdrag över HELA SVERIGE

Effektiv Isolering har sitt huvudkontor i Stockholm. Vi har expanderat sedan starten 2011 och har idag återförsäljare på flera orter: Malmö, Norrköping, Västerås, Hudiksvall, Örnsköldsvik och Umeå. Samtliga installatörer har gedigen utbildning och är certifierade att installera produkterna vi erbjuder.

VILL DU BLI ÅTERFÖRSÄLJARE?

Vi ser ett stort intresse för sprayisolering bland byggföretag och fastighetsägare. Vill du bli återförsäljare och erbjuda en efterfrågad och kvalitetssäkrad produkt? Välkommen att göra en intresseanmälan. För rätt samarbetspartner tillhandahåller vi fullständig utbildning i våra produkter så att ni blir ett certifierat installationsföretag.

KONTAKTA OSS

Effektiv Isolering i Sverige AB

Lyftkransvägen 13b
142 50 SKOGÅS
(visa karta)

Vad kostar det?